pttl.gr

DJI Mavic Mini: Με βάρος μόλις 249 γραμμάρια και λήψη βίντεο στα 2.7K είναι το πιο μικρό drone!

H DJI παρουσίασε τελικά όπως αναμέναμε το νέο της και πιο μικρό drone, DJI Mavic Mini.

Το DJI Mavic Mini είναι ένα drone για ερασιτεχνική χρήση, το οποίο έχει βάρος μόλις 249 γραμμάρια και μέγιστη αυτονομία πτήσης 30 λεπτά, με μέγιστη εμβέλεια μετάδοσης HD εικόνας μέχρι 4 χιλιόμετρα, μέσω WiFi.

Λόγω του ότι το νέο drone είναι μόλις 249 γραμμάρια, ανήκει στην πιο μικρή κατηγορία των drone βάση της νομοθεσίας, κάτι το οποίο επιτρέπει την πιο εύκολη και χωρίς περιορισμούς χρήση του, με την τήρηση όμως των βασικών κανόνων για τα drones.

Κάμερα

To νέο DJI Mavic Mini έχει κάμερα με ανάλυση με αισθητήρα 1/2.3” CMOS, ανάλυσης 12 megapixels και γωνία κάδρου 83 μοίρες (24mm φακό με f/2.8).

Καταγράφει βίντεο 2.7 K: 2720×1530 25/30p ή FHD: 1920×1080 25/30/50/60p στα 40mps και φωτογραφίες μόνο σε JPEG αρχείο (δεν έχει RAW).

H σταθεροποίηση των εικόνων οφείλεται σε Gimbal 3 αξόνων ενώ διαθέτει Vision Sensor για αποφυγή εμποδίων και φυσικά GPS.

Χειριστήριο

Το χειριστήριο του έχει αφαιρούμενα sticks που αποθηκεύονται στο εσωτερικό του και δουλεύει σε συνεργασία με smartphone, το οποίο παίζει το ρόλο της οθόνης.

Λειτουργίες

Η εφαρμογή DJI Fly έχει βελτιωθεί με τον χρήστη να έχει τη δυνατότητα επιλογής τριών λειτουργιών:

Φυσικά έχουμε και τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες πτήσης:

Αξεσουάρ

Το νέο drone έχει και αξεσουάρ όπως

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το DJI Mavic Mini έχει τιμή από 399 ευρώ και θα το βρείτε εδώ. Υπάρχει και το κιτ με 3 έξτρα μπαταρίες, θήκη, βάση φόρτισης και προστατευτικά για προπέλες, στην τιμή των 499 ευρώ.