pttl.gr

DxOMark: Τέσταρε την Panasonic Lumix DC-S1, πλασαρίστηκε μαζί με τις Sony A7 III και Nikon Z 6

H DxOMark τέσταρε τον αισθητήρα εικόνας της νέας Panasonic Lumix DC-S1, της πρώτης Full Frame mirrorless μηχανής της εταιρείας.

Ο αισθητήρας της νέας μηχανής στα 24 megapixels απέδωσε παρόμοια με τους αντίστοιχους αισθητήρες του ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα η Panasonic Lumix DC-S1, με 95 πόντους, έπιασε την 12η θέση της Γενικής κατάταξης της DxOMark, ως η πρώτη μηχανή της εταιρείας, στην πιο ψηλή θέση (η επόμενη Panasonic στην λίστα είναι η Panasonic Lumix DC-GH5 του 2017, στην 109 θέση).

Η Panasonic Lumix DC-S1 έχει την ίδια βαθμολογία με την Nikon Z 6 και ένα πόντο λιγότερο από τη Sony a7 III, ενώ έιναι 6 πόντους πάνω από την Canon EOS R (η οποία όμως έχει αισθητήρα των 30 megapixels).

H Panasonic Lumix DC-S1 είναι πολύ δυνατή στην λήψη σε χαμηλό φωτισμό, όπου με 3333 πόντους είναι 8η, πίσω από την Sony A7 III (είναι 3η), αλλά πάνω μία θέση από την Nikon Z 6 (η Canon EOS R είναι στην 28η θέση).

Στην απόδοση δυναμικού εύρους είναι στην 11η θέση,με βαθμολογία 14.5, κάτω από την 6η θέση της Sony A7 III, αλλά πέντε θέσεις πάνω από την Nikon Z 6 και πολύ πιο πάνω από την Canon EOS R (είναι στην 49η θέση), ενώ στην απόδοση στο βάθος χρωμάτων είναι στην 18η θέση, ο μόνος τομέας που υπερτερεί σε σχέση με την Sony A7 III (είναι στην 23η θέση) και στην μόνη κατηγορία που χάνει από την Nikon Z 6, η οποία είναι στην 16η θέση.

Γενικά όπως αναφέρει η DxOMark ο αισθητήρας της νέας Panasonic έιναι πολύ κοντά στον ανταγωνισμό, ενώ η μηχανή στο σύνολο φαίνεται ότι μπορεί να κάνει την εταιρεία άκρως ανταγωνιστική απέναντι στους τρεις μεγάλους, Canon, Nikon και Sony.