Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Οροπέδιο» φωτογραφική έκθεση στο οροπέδιο Λασιθίου


Στο πανέμορφο οροπέδιο Λασιθίου της Κρήτης μας, το πολιτιστικό κέντρο του Αγ. Κωνσταντίνου φιλοξενεί μία μοναδική έκθεση φωτογραφίας που σκοπό έχει να αναδείξει την ιδιαίτερη ομορφιά της ιστορίας της περιοχής.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το οροπέδιο Λασιθίου
Το πολιτιστικό κέντρο του Αγ. Κωνσταντίνου, στο οροπέδιο Λασιθίου, φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση των Μαίρη Χαιρετάκη και Πάνου Χαραλαμπίδη, με τίτλο «Οροπέδιο», η οποία αποτελεί τμήμα τής, εν εξελίξει δουλειάς των τελευταίων πέντε χρόνων.
Τα απομεινάρια των ανεμόμυλων, σύμβολα μιας περασμένης εποχής, βρίσκονται διάσπαρτα στο οροπέδιο και αναπόφευκτα το πρώτο συναίσθημα που προκαλούν, είναι λύπη και νοσταλγία, ακόμα και για τους νεότερους ή τους ξένους. Πώς μπορείς να νοσταλγήσεις κάτι που δεν έζησες; Πώς μπορείς να λυπάσαι για την απώλεια της εικόνας, που ποτέ δεν είδες; Αυτά τα συναισθήματα είναι το έναυσμα για να ξεκινήσει το ταξίδι που επιχειρούν οι δύο φωτογράφοι, αλλά σίγουρα, όχι ο τελικός προορισμός. Το αγροτικό τοπίο, περικυκλωμένο από τα βουνά της Δίκτης είναι πάντα επιβλητικό, και ως εκ τούτου, το έργο του φωτογράφου δύσκολο. Όμως, στο πρώτο φως της ημέρας, οι ανεμόμυλοι, η ομίχλη και τα δέντρα δημιουργούν παράξενες και αλληγορικές εικόνες. Οι δύο φωτογράφοι εκθέτουν μέρος της Α/Μ δουλειάς τους και επιχειρούν να μοιραστούν με το θεατή το ταξίδι τους στη μυστική ζωή των πραγμάτων τής ορεινής αυτής πεδιάδας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 3 Αυγούστου και ώρα 6:00 μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις 16 Αυγούστου 2014 και θα είναι καθημερινά ανοιχτά, 9:00 π.μ. – 7:30 μ.μ.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014
Τέλος:
Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Πολιτιστικό κέντρο του Αγ. Κωνσταντίνου
Λασίθι Greece + Χάρτης Google

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions Calendar
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ψήφισε!

Από ποια εταιρεία είστε ευχαριστημένοι από την πρόσβαση σε δείγματα των προϊόντων της στα καταστήματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις αυτήν τη στιγμή.

Κορυφαία άρθρα

Sorry. No data so far.