Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

“Σχέσεις” – Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης CONTRAST / ΑΝΤΙΘΕΣΗ

Δωρεάν

Στο pttl.gr μας αρέσουν οι προσπάθειες που φέρνουν τους φωτογράφους κοντά στο κοινό και από την αρχή στηρίζουμε όσους θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη της φωτογραφίας. Μία από αυτές τις πολύ αξιόλογες κινήσεις είναι το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης CONTRAST / ΑΝΤΙΘΕΣΗ, που γίνεται για 3η φορά. Το Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία της Φωτογραφικής Ομάδας «Φωτοπόροι» και προβάλλει όσους φωτογράφους εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εκθέσουν την δουλειά τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στους νέους και υποστηρίζεται από τη Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ακολουθεί το αναλυτικό δελτίο τύπου:

CONTRAST / ΑΝΤΙΘΕΣΗ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Η 3η διοργάνωση του φεστιβάλ (Φεβρουάριος – Μάρτιος 2014) διατήρησε την λογική της προηγούμενης διοργάνωσης, την παραγωγή μεγάλων ομαδικών εκθέσεων, που παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές αίθουσες της πόλης την ίδια περίοδο. Η συμμετοχή στις εκθέσεις ήταν ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Σχεδιάστηκαν έξι εκθέσεις, από έξι αντίστοιχους επιμελητές (διακεκριμένους φωτογράφους και εκπρόσωπους φωτογραφικών φορέων), οι οποίοι επέλεξαν τους συμμετέχοντες φωτογράφους και τα έργα τους. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από την σύμπραξη πολλών φωτογραφικών δυνάμεων, με την πρωτοβουλία της Φωτογραφικής Ομάδας «Φωτοπόροι».
Η 3η διοργάνωση του φεστιβάλ έγινε με την υποστήριξη της Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και του Δήμου Θεσσαλονίκης και αφιερώθηκε στους Νέους, με αφορμή την πραγματοποίησή της κατά το 2014. Σχεδιάστηκαν δύο εκθέσεις – παραγωγές με άξονα τους Νέους. Η πρώτη ήταν μια ομαδική έκθεση νέων φωτογράφων (μέχρι 35 χρονών) με θέμα «Χρόνος», που αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι νέοι τον χρόνο και την σχέση του με την στατική εικόνα. Η δεύτερη ήταν μια ομαδική έκθεση με θέμα «…Με τον ανθό της νιότης», στην οποία παρουσιάστηκε το πρόσωπο των νέων, μέσα από την ματιά σύγχρονων φωτογράφων.
Οι υπόλοιπες τέσσερις εκθέσεις ήταν ανεξάρτητες και αφορούσαν αντίστοιχα τέσσερα διαφορετικά θέματα: «Σχέσεις», «Ποταμοί», «Προσωπική Φωτογραφία», «Όλα είναι δρόμος».

«ΣΧΕΣΕΙΣ»
Σχέσεις-ΚΩΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ_005
Εγκαίνια 8 Φεβρουαρίου στις 9:00 μ.μ.
Διάρκεια: 8 Φεβρουαρίου – 9 Μαρτίου

Επιμέλεια: Γιάννης Βουλγαράκης, Φωτογραφική Ομάδα Φωτόγραμμα
TETTIX ART GALLERY (Τσιμισκή & Διαλέττη 3, 6974040484)
Ωράριο λειτουργίας: Τρ. ως Παρ. 18:00-21:00 Σαβ. 11:00-14:00, Δευτ., Κυρ. κλειστά

Ζούμε σε μία εποχή κρίσεων, οικονομικών και άλλων. Σε αυτές τις άλλες νομίζω ότι μπορεί κάποιος να εντάξει και το θέμα των «σχέσεων / relations» με μία ευρεία έννοια.
Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι καθημερινά οι «σχέσεις» που υπάρχουν αλλά και αυτές που δημιουργούνται αλλάζουν ραγδαία, διαρρηγνύονται, επαναπροσδιορίζονται και κάποιες φορές μεταμορφώνονται, κάτω από το πρίσμα των γενικότερων αλλαγών της σύγχρονης ζωής και της έντονης επιρροής της νέας τεχνολογίας.
Σε μια προσπάθεια λοιπόν έναρξης καταρχήν μιας ευρύτερης συζήτησης γύρω από αυτό το θέμα και δεύτερον μίας εκ νέου διερεύνησής του στο σήμερα, 29 φωτογράφοι μέσω των δικών τους ερεθισμάτων, επιδιώκουν με την χρήση του φωτογραφικού μέσου να προσεγγίσουν και να καταδείξουν τις ποικίλες «οπτικές» πλευρές του.

Συμμετέχουν:
Κωστής Αναστασόπουλος, Κωνσταντίνος Ανθάκης, Ντίνος Βεργίδης, Λουλουδιά Γρέδη, Σίσσυ Δάβρη, Γιάννης Δακανάλης, Αντώνης Δαμολής, Αναστασία Ζησοπούλου, Inès de Ferran, Δημήτρης Κιοσέογλου, Ειρήνη Κορινθίου, Γιάννης Λινοσπόρης, Πέτρος Μουρούζης, Ειρήνη Ντάλαρη, Μάριος Μαντζουρογιάννης, Μαρία Μηλιτσοπούλου, Ελένη Παπαποστόλου, Μαρία Ρετσινά, Πασχαλίνα Τζεγκόζη, Χρήστος Τερζής, Μαρία Σαμολαδά, Δήμητρα Σπαθάρα, Σταύρος Σταματίου, Νίκος Σταυρόπουλος, Αγγελική Στελλάκη, Νίκος Στεργίου, Ιωάννης Στεφανίδης, Πόλυ Χαράμη, Νικόλας Χρυσός.

Με την υποστήριξη:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2014 ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Με την συνεργασία

ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΟΥΝΙΟ
TETTIX ART GALLERY

Χορηγός

ARX PHOTO LAB

Χορηγοί επικοινωνίας

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ fmag
SKYWALKER.GR – ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
PTTL.GR – PHOTONEWS THROUGH THE LENS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ FOTURION.GR
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ

CONTRAST / ΑΝΤΙΘΕΣΗ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πληροφορίες: Τηλ. 2310 638447 – http://photoeidolo.gr/contrast.htm

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Διοργανωτής

Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης-Contrast / Αντίθεση
Τηλέφωνο:
2310 638447
Ιστότοπος:
http://photoeidolo.gr/contrast.htm

Χώρος Διεξαγωγής

Tettix Art Gallery
Τσιμισκή & Διαλέττη 3
Θεσσαλονίκη, 54621 Greece
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
6974040484
Ιστότοπος:
http://www.tettixgallery.com/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψήφισε!

Από ποια εταιρεία είστε ευχαριστημένοι από την πρόσβαση σε δείγματα των προϊόντων της στα καταστήματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις αυτήν τη στιγμή.

Κορυφαία άρθρα

Sorry. No data so far.