pttl.gr

Fragment 8: Μία κάμερα με ρετρό σχεδιασμό Super 8 που καταγράφει GIFάκια!

Κατά καιρούς βλέπουμε κάποιες υλοποιήσεις καμερών που μας κάνουν να μένουμε με το στόμα ανοιχτό και όχι επειδή εντυπωσιαστήκαμε.

Μία από αυτές είναι και η Fragment 8 η οποία έρχεται με ρετρό σχεδιασμό, αντιγράφοντας τις κάμερες Super 8, πολύ δημοφιλείς για την εγγραφή βίντεο τον προηγούμενο αιώνα, από το 1965 και μέτα όταν και εμφανίστηκαν στην αγορά.

Η Fragment 8, παράγεται στο Χονγκ Κονγκ από τη Lofty Factory, Ltd. και χρησιμοποιεί τη ψηφιακή τεχνολογία για να αναδημιουργήσει πιστά την αυθεντική εμφάνιση των ταινιών Super 8.

Καταγράφει σε JPG ή μικρά βίντεο MP4(H.264), ή GIF και σε ανάλυση 720p (αισθητήρας 1/3 inch CCD).

Η Fragment 8 μπορεί να τραβήξει σε 9 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή 24 και οι επιλογές περιλαμβάνουν τρεις διαφορετικούς πρόσθετους φακούς – Kaleidoscope Six, Star Filter και Radial Filter – για εξειδικευμένα εφέ – καθώς και ένα τυπικό mount για φακούς 17 mm.

Η κάμερα διαθέτει ένα απλό ενσωματωμένο σκόπευτρο και λειτουργεί με μπαταρία λιθίου, ενώ το βάρος της είναι μόλις 250 γραμμάρια, με τις διαστάσεις να είναι 10 Π x 90 Υ x 40 Β χιλιοστά.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε την Fragment 8 θα την βρείτε στο KickStarter στην τιμή των περίπου 78 δολαρίων, με περίοδο παραλαβής τον Μάιο του 2020.