Το Getty Images ζητάει τα χρήματα του πίσω από φωτογράφους του iStock


Το Getty Images ζητάει τα χρήματα του πίσω από φωτογράφους του iStock

To πρακτορείο Getty Images υποστηρίζει ότι ένα λάθος στο σύστημα του, είχε ως αποτέλεσμα να πληρώσει παραπάνω από το κανονικό 9000 φωτογράφους του iStock.

Το iStock είναι θυγατρική εταιρεία του Getty Images, μέσω της οποίας γίνεται διακίνηση φωτογραφιών. Χιλιάδες φωτογράφοι τοποθετούν της φωτογραφίες του προς πώληση στο iStock αποκομίζοντας την ανάλογη αμοιβή όταν κάποιος αγοράζει κάποια φωτογραφία τους, η οποία είναι μόλις το 15% για όσους δεν έχουν ειδική σύμβαση με το iStock.

Φαίνεται όμως ότι το σύστημα πληρωμών του iStock είχε πρόβλημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2013 και τώρα το πρακτορείο επικοινωνώντας με τους φωτογράφους στους οποίους έγινε πληρωμή παραπάνω από το κανονικό ζητάει τα χρήματα του πίσω.

Για παράδειγμα η ιστοσελίδα Petapixel αναφέρει ότι το πρακτορείο έστειλε σε φωτογράφο e-mail αναφέροντας ότι πρέπει να πάρει πίσω 956 δολάρια και ότι θα το κάνει αυτό αφαιρώντας από τον λογαριασμό του φωτογράφου, μηνιαίως, το ποσό των 160 δολαρίων για 6 μήνες.

Ποια είναι η γνώμη σας. Καλά κάνει το Getty Images ή θα έπρεπε να βρει άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει το θέμα, ειδικά από την στιγμή που δίνει στους φωτογράφους μόνο το 15% των χρημάτων που παίρνει για κάθε φωτογραφία που πωλείται;.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Getty Images iStock

Πηγή:

DigitalCameraWorld
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ψήφισε!

Από ποια εταιρεία είστε ευχαριστημένοι από την πρόσβαση σε δείγματα των προϊόντων της στα καταστήματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις αυτήν τη στιγμή.

Κορυφαία άρθρα

Sorry. No data so far.