Τα ειδικά βραβεία HIPA απονέμονται στον Steve McCurry και τον Dr. Ren Ng


Τα ειδικά βραβεία HIPA απονέμονται στον Steve McCurry και τον Dr. Ren Ng

Το βραβείο “Photography Appreciation Award” (με το χρηματικό ποσό των 20.000 δολαρίων) απονεμήθηκε στον Αμερικανό φωτογράφο Steve McCurry για την μακρά προσφορά του στην εξέλιξη της φωτογραφίας.

Το βραβείο “Photographic Research and Report Award” (με το χρηματικό ποσό των 25.000 δολαρίων) απονεμήθηκε στον Αυστραλό επιχειρηματία Dr. Ren Ng, ιδρυτή και CEO της Lytro, της εταιρείας που μας έδωσε την πρώτη μηχανή που επιτρέπει να αλλάξουμε το σημείο εστίασης σε μία φωτογραφία μετά την λήψη. Η “light field technology” που ενσωματώνει η Lytro επιτρέπει εκτός των άλλων την δημιουργία 3D εικόνων και την δημιουργία ολογράμματος από μία μόνο λήψη.

Ο Γενικός Γραμματέας των HIPA, Ali bin Thalith, δήλωσε: “Είναι τιμή μας να ανακοινώσουμε τα ειδικά βραβεία μας πριν την μεγάλη μας τελετή. Οι δύο ειδικές κατηγορίες επιλέγονται αποκλειστικά από πρόσκληση και οι νικητές μας για φέτος είναι δύο από τους πιο πρωτοπόρους στην ιστορία της φωτογραφικής βιομηχανίας”.

Η μεγάλη τελετή απονομής των φετινών βραβείων HIPA θα γίνει φέτος στις 17 Μαρτίου στο Dubai International Financial Centre (DIFC).

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας HIPA έχει τέσσερις κατηγορίες: Γενική, Ασπρόμαυρο, Street Life και η κυρίως κατηγορία “Creating the Future” (δημιουργώντας το μέλλον). Η αξία των χρηματικών βραβείων που θα δοθούν φτάνει τις 389.000 δολάρια, τοποθετώντας τον διαγωνισμό στην κορυφή όσο αφορά την αξία των βραβείων που απονέμονται.

Τα βραβεία HIPA ιδρύθηκαν από τον Πρίγκιπα του Dubai, Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, το 2012.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

HIPA
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ψήφισε!

Από ποια εταιρεία είστε ευχαριστημένοι από την πρόσβαση σε δείγματα των προϊόντων της στα καταστήματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις αυτήν τη στιγμή.

Κορυφαία άρθρα

Sorry. No data so far.