pttl.gr

Η Kate Middleton φωτογράφισε επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Και όμως η Kate Middleton, Δούκισσα του Cambridge, γυναίκα του Πρίγκιπα William και μέλος της Βρεταννικής Βασιλικής οικογένειας είναι και φωτογράφος.

Η Kate Middleton, με αφορμή τα 75 χρόνια από το τέλος του Ολοκαυτώματος, με ορόσημο την απελευθέρωση των κρατουμένων στο κολαστήριο του Auschwitz-Birkenau και τις θηριωδίες των Ναζί εναντίον των λαών της Ευρώπης έπιασε την κάμερα της και φωτογράφισε δύο από τους επιζώντες με τα εγγόνια τους.

Η Δούκισσα του Cambridge είναι μέλος της The Royal Photographic Society και τις φωτογραφίες που έβγαλε μπορούμε να τις δούμε στο Instagram της, με τους 11.1 εκατομμύρια followers.

Η πρώτη φωτογραφία παρουσιάζει τον Steven Frank με τις εγγονές του, την Maggie και την Trixie. Παράλληλα με τη μητέρα και τους αδελφούς του, ο Steven στάλθηκε στο στρατόπεδο Westerbork και στη συνέχεια στο Theresienstadt. Ο Στίβεν και οι αδελφοί του ήταν 3 από τα 93 μόνο παιδιά που επέζησαν από το στρατόπεδο – όπου βασανίστηκαν 15.000 παιδιά.

Η Δούκισσα επίσης φωτογράφησε την Yvonne Bernstein με την εγγονή της Chloe. Η Yvonne ήταν ένα παιδί που κρυβόταν στη Γαλλία, ταξίδευε με τη φροντίδα της θείας και του θείου της και άλλαζε συχνά σπίτια και ονόματα.

Ήθελα να φτιάξω αυτά πορτραίτα βαθιά προσωπικά για τους Yvonne και Steven – τιμώντας την οικογένεια και τη ζωή που έχτισαν από τότε που έφθασαν στη Βρετανία τη δεκαετία του 1940. Οι οικογένειες έφεραν μαζί τους αντικείμενα που έχουν σημασία για αυτές και τα οποία περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες.

Ήταν τιμή που μου ζητήθηκε να συμμετάσχω σε αυτό το έργο και ελπίζω με κάποιο τρόπο οι αναμνήσεις της Yvonne και του Steven να παραμείνουν ζωντανές καθώς δίνουν τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά

δήλωσε η Δούκισσα

Τα πορτραίτα θα αποτελέσουν μέρος μιας νέας έκθεσης που θα ανοίξει αργότερα φέτος από τα @Holocaustmemorialdaytrust”, Jewish News και @royalphotographicsociety, η οποία θα περιλαμβάνει 75 εικόνες επιζώντων και των μελών της οικογένειάς τους. Η έκθεση θα τιμήσει τα θύματα του Ολοκαυτώματος και θα γιορτάσει την πλήρη ζωή που έκτισαν οι επιζώντες στο Ηνωμένο Βασίλειο, εμπνέοντας τους ανθρώπους να εξετάσουν τη δική τους ευθύνη, να θυμούνται και να μοιράζονται τις ιστορίες εκείνων που υπέστησαν ναζιστικές διώξεις.

Οι θηριωδίες του Ολοκαυτώματος, οι οποίες προκλήθηκαν από το πιο αδιανόητο κακό, θα βαραίνουν για πάντα την καρδιά μας. Ωστόσο, συχνά, μέσα από τις πιο αδιανόητες αντιξοότητες, ανθίζουν οι πιο αξιόλογοι άνθρωποι. Παρά το απίστευτο τραύμα στην αρχή της ζωής τους, η Yvonne Bernstein και ο Steven Frank είναι δύο από τους πιο ζωντανούς ανθρώπους που είχα το προνόμιο να συναντήσω. Κοιτάζουν πίσω τις εμπειρίες τους με τη θλίψη, αλλά και με ευγνωμοσύνη ότι ήταν μερικοί από τους λίγους τυχερούς που επέζησαν. Οι ιστορίες τους θα παραμείνουν μαζί μου για πάντα

δήλωσε η Δούκισσα