pttl.gr

LensRentals: O Tamron SP 35mm f/1.4 είναι ο καλύτερος φακός στα 35mm

Tamron-35

Η εταιρεία ενοικίασης φωτογραφικού εξοπλισμού LensRentals έριξε μία πιο αναλυτική ματιά στον νέο prime φακό Tamron SP 35mm f/1.4.

H Tamron όταν ανακοίνωσε τον Tamron SP 35mm f/1.4 είχε αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε με υπερηφάνεια ότι το μοντέλο F045 ενσωματώνει τη κατασκευαστική φιλοσοφία της Tamron και είναι ο καλύτερος φακός στην ιστορία της Tamron.

Στην παραπάνω δήλωση έρχεται να προστεθεί η αξιολόγηση του νέου φακού από τον Roger Cicala της LensRentals, ο οποίος τον ανακήρυξε ως τον καλύτερο φακό στα 35mm, τουλάχιστον όσο αφορά την ανάλυση που προσφέρει (όχι το σύστημα εστίασης ή το bokeh που παράγει) .

O Roger σύγκρινε τον φακό με τον Canon 35mm f1.4L Mk II, και σύμφωνα με τις MFT μετρήσεις που έκανε είδε ότι είναι καλύτερος.

Εφόσον ο Tamron είναι καλύτερος του Canon φακού, αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερος και των αντίστοιχων φακών των Nikon και SIGMA, Nikon 35mm f1.4 G,  Sigma 35mm f1.4 Art.

Ο Roger στη συνέχεια τον τέσταρε και απέναντι στον Sony 35mm f/1.8, παρόλο που δεν έχουν το ίδιο μέγιστο f/1.8 και διαπίστωσε ότι ο Tamron κέρδισε και αυτή τη μάχη.

Στα συμπεράσματα του αναφέρει:

Περίμενα ότι ο Tamron θα ήταν απλά ένας καλός φακός σε καλή τιμή. Αντί αυτού βρήκα ότι είναι οπτικά, προς το παρόν, ο καλύτερος φακός στα 35mm που μπορείτε να πάρετε και σε μια τιμή που θα σας κάνει να θέλετε να τον πάρετε.

Διαβάστε το review του Roger εδώ.