pttl.gr

Φωτογράφος ζήτησε συγνώμη από την ηθοποιό Lupita Nyong’o για την επεξεργασία του πορτραίτου της

H νεαρή και ταλαντούχα ηθοποιός Lupita Nyong’o εμφανίστηκε πολύ δυσαρεστημένη από το πορτραίτο της στο εξώφυλλο του περιοδικού Grazia του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο λόγος είναι ότι στο πορτραίτο της υπήρξε επεξεργασία των μαλλιών της, με σκοπό όπως ανέφερε στο Twitter η ηθοποιός να έχει μία πιο φιλική εικόνα προς τα Ευρωπαϊκά πρότυπα για τα μαλλιά.

Η ηθοποιός στο Instagram της σε ένα πιο μακροσκελές κείμενο αναφέρει ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένη από την εμφάνιση της και τα μαλλιά της και ότι δεν ρωτήθηκε από το περιοδικό για την αλλαγή που έγινε. Όπως αναφέρει υπάρχει αρκετός δρόμος για να πολεμηθεί η ασυνείδητη προκατάληψη κατά του στυλ των μαλλιών και του δέρματος των μαύρων γυναικών. Τονίζει ότι και η ίδια είχε μεγαλώσει με την αντίληψη ότι το όμορφο είναι συνυφασμένο με το ανοιχτόχρωμο δέρμα και τα μεταξένια ίσια μαλλιά, αντίληψη που άλλαξε όταν μεγάλωσε και κατάλαβε ότι κάθε άνθρωπος είναι όμορφος όπως είναι.

Σύμφωνα με τον The Guardian το περιοδικό Grazia απολογήθηκε για το συμβάν, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν ζητήθηκε από τον φωτογράφο να αλλάξει κάτι στο πορτραίτο της Lupita Nyong’o.

Από τη μεριά του ο φωτογράφος, An Le, με έδρα την Νέα Υόρκη, απολογήθηκε αναφέροντας ότι οι αλλαγές που έκανε στα μαλλιά της ηθοποιού ήταν “απίστευτα καταστρεπτική και βλαβερή πράξη” και ζητώντας συγνώμη αν πλήγωσε κάποιον με την πράξη του.

H Lupita Nyong’o κέρδισε το Οσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία 12 Years a Slave, ενώ συμμετείχε και στην ταινία Star Wars: The Force Awakens.