pttl.gr

Φωτογράφος αποτυπώνει τις νιφάδες του χιονιού με μοναδικό τρόπο

Ο Ρώσος φωτογράφος Alexey Kljatov είναι λάτρης της macro φωτογραφίας και του αρέσει πάρα πολύ να φωτογραφίζει τις νιφάδες του χιονιού.

Μην φανταστείτε ότι “ξενιτεύεται” για να τις αποτυπώσει με την Canon Powershot A650 (compact μηχανή) που έχει στη διάθεση του. Η όλη δουλειά γίνεται στο μπαλκόνι του σπιτιού του, πάνω σε γυάλινες επιφάνειες, τις οποίες φωτίζει από κάτω με φωτισμό LED. Επίσης πολλές φορές χρησιμοποιεί τον φυσικό φωτισμό και σαν φόντο σκουρόχρωμα βαμβακερά υφάσματα.
Αν και στην αρχή φωτογράφιζε με την λειτουργία macro της A650 (ελάχιστη απόσταση εστίασης το 1 εκατοστό), χρησιμοποιώντας κομμάτια πλαστικού μπουκαλιού για να την στηρίξει σε τελείως κάθετη θέση πάνω από την νιφάδα και ενεργοποιώντας τον χρονοδιακόπτη της μηχανής, πρόσφατα βρήκε ένα τρόπο να δημιουργήσει πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Χρησιμοποίησε ένα φακό Helios 44mm-5 (αξίας 50 δολαρίων) από μία ρωσική Zenit και τον προσάρμοσε πάνω στη μηχανή του, ανάποδα, χρησιμοποιώντας μία ξύλινη βάση και μαύρη κολλητική ταινία.
Το αποτέλεσμα που πήρε και με την βοήθεια επεξεργασίας στον Η/Υ όπου τις τόνισε χρωματικά, είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε απίστευτο.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι αν υπάρχει φαντασία και δημιουργικότητα ο φωτογραφικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται δεν παίζει κανένα ρόλο. Οι παρακάτω φωτογραφίες γίνανε με την Canon A650 (ορισμένες με και άλλες χωρίς τον φακό Helios 44M-5 προσαρμοσμένο).
Για περισσότερες εικόνες και λεπτομέρειες σχετικά με το project του Alexey μπορείτε να δείτε το blog του εδώ.