pttl.gr

Ανακοινώθηκε ο νέος SIGMA 105mm F1.4 DG HSM | Art, ο bokeh master φακός της εταιρείας

Ανακοινώθηκε επίσημα η ανάπτυξη του νέου τηλεφακού SIGMA 105mm F1.4 DG HSM | Art, του ένατου φακού της σειράς με f/1.4 (6 για Full Frame και 3 για APS-C).

Ο SIGMA 105mm F1.4 DG HSM | Art έχει πολύ ωραίο θόλωμα (bokeh), όπως υποστηρίζει η εταιρεία, κάνοντας τον ιδανικό για λήψη πορτραίτου. Μάλιστα στην σελίδα του φακού αναφέρεται ως “Bokeh Master”.

Κατασκευασμένος από 17 οπτικά στοιχεία (3 FLD, 2 sLD, 1 ασφαιρικό) σε 12 ομάδες, ο νέος φακός προσφέρει γωνία κάδρου 23.3 μοίρες. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα manual εστίασης ακόμα και αν ο φακός είναι σε λειτουργία αυτόματης εστίασης, ώστε ο φωτογράφος να μπορεί να επέμβει όποια στιγμή θέλει.

Διαθέτει διάφραγμα 9 λεπίδων και μπορεί να εστιάσει από το 1 μέτρο, προσφέροντας μέγιστη αναλογία μεγέθυνσης 1:8.3.

Το μήκος του νέου φακού είναι 13.15 εκατοστά και η διάμετρος του 115.9 χιλιοστά, ενώ το βάρος του είναι 1.645 γραμμάρια. Επιπλέον το σώμα του είναι ανθεκτικό σε σκόνη και νερό.

O νέος SIGMA 105mm F1.4 DG HSM | Art θα είναι διαθέσιμος για Canon (συμβατός με τη λειτουργία Canon Lens Aberration Correction), Nikon (με μηχανισμό ηλεκτρομαγνητικού διαφράγματος), SIGMA και Sony Ε-mount μηχανές, με Full Frame αισθητήρα (είναι συμβατός με το σύστημα σταθεροποίησης που υπάρχει στα σώματα των Sony mirrorless μηχανών με E-mount, αλλά και με την τεχνολογία διόρθωσης διάφορων εκτροπών μέσα στη μηχανή -διόρθωση περιφερειακής φωτεινότητας, χρωματικών εκτροπών και παραμορφώσεων) και είναι συμβατός με το SIGMA USB DOCK.

Η τιμή και διαθεσιμότητα του αναμένεται να ανακοινωθούν.