pttl.gr

SIGMA: Oι mirrorless θα ξεπεράσουν τις DSLR μηχανές πολύ σύντομα

Ο CEO της SIGMA απάντησε στις ερωτήσεις της Imaging-Resource αποκαλύπτοντας τις σκέψεις του για το μέλλον της μάχης DSLR vs Mirrorless μηχανών.

O k. Kazuto Yamaki έκανε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Καταρχάς δήλωσε ότι η κάμερα της SIGMA στο L-mount θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020. H ανάλυση της θα είναι στα 20 megapixels, με αισθητήρα Foveon X3, τριών επιπέδων (ένα με μπλε πίξελ, ένα με πράσινα και ένα με κόκκινα) και φυσικά θα είναι Full Frame.

Μία πολύ σημαντική δήλωσε του κ.Yamaki αφορά τη φωτογραφική αγορά και το γεγονός ότι αυτή συρικνώνεται. Ο CEO της SIGMA αναμένει η αγορά να πέσει ακόμα ένα 20 με 25%, πριν σταθεροποιηθεί.

Περνάμε σε ένα θέμα που ταλανίζει τον φωτογραφικό κόσμο και αφορά την μεγάλη μάχη DSLR εναντίον mirrorless μηχανών.

Ο κ.Yamaki δήλωσε ότι η αλλαγή από DSLR σε mirrorless μηχανές του θυμίζει την εποχή στα τέλη του 70 και τις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν η αλλαγή από την manual εστίαση στην αυτόματη εστίαση έγινε πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν. Τότε όλες οι εταιρείες ετοίμαζαν τα συστήματα αυτόματης εστίασης, με την Minolta να καταφέρνει να γίνει η νο1 μάρκα μηχανών που παρουσίασε σύστημα αυτόματης εστίασης στις μηχανές της, με την Minolta 7000 του 1985. Η Minolta κατάφερε έτσι να αποκτήσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Βέβαια λίγο καιρό μετά η Canon και η Nikon ξαναπήραν πίσω τα μεγάλα μερίδια αγοράς που είχαν.

Ο CEO της SIGMA υπολογίζει και η αλλαγή από DSLR σε mirrorless μηχανές να γίνει αρκετά γρήγορα, πιο γρήγορα από όσο υπολογίζουν μερικοί, ενώ δήλωσε ότι οι mirrorless θα αποτελούν το 80% της αγοράς των μηχανών.