pttl.gr

The Travel Flex: Αν οι travel influencers ήταν ειλικρινείς

Το βίντεο “The Travel Flex” της Αυστραλής YouTuber Currently Hannah έγινε viral τις τελευταίες ημέρες, καθώς δείχνει την πραγματικότητα πίσω από τα ταξιδιωτικά βίντεο των influencers και τις επιρροές τους.

Η Hannah συνεργάστηκε με την φίλη της Just Jess για να δημιουργήσουν αυτό το πολύ ειλικρινές και αστείο βίντεο-παρωδία σχετικά με διάφορους travel influencers που παρουσιάζουν μέσα από βίντεο τα πολυτελή τους ταξίδια σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Όπως λέει και η ίδια “δεν χρειάζεστε μια ιστορία για να κάνετε τα ταξίδια σας να φαίνονται επικά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια απαλή ευχάριστη φωνή να αφηγείται έχοντας τις σωστές παύσεις που εμπνέουν. Με την κατάλληλη χρωματική διόρθωση και την ανάλογη κινηματογραφική μουσική, μπορείς να μετατρέψεις μια απλή τοποθεσία σε ένα ιδανικό τοπίο.”

Η Hannah δείχνει όλα τα όμορφα πλάνα που θα περίμενε κανείς από ένα ταξιδιωτικό βίντεο αλλά η αφήγησή της μας λέει μια διαφορετική ιστορία.

Η ίδια αφηγείται στο ξεκίνημα του βίντεο της πως “το ταξίδι στο Μπαλί ήταν όλα όσα ήθελα και ακόμη περισσότερα, ήταν το είδος ταξιδιού που σου δίνει αρκετό υλικό για να ποστάρεις στο Instagram για ένα μήνα, έτσι ώστε όλοι να πιστεύουν ότι ταξιδεύεις συνεχώς.”

Η συνέχεια όμως είναι διαφορετική, καθώς μας αφηγείται πολύ ειλικρινά πως παρουσιάζοντας συγκεκριμένες σκηνές όπως φοίνικες σε αργή κίνηση, παραλίες με λευκή άμμο και διάφανα νερά, πισίνες ξενοδοχείων, ακόμα και μόνο μέρη του σώματος της ή απλά το άνοιγμα των ματιών της, αρκούν για να κρατήσουν το ενδιαφέρον του θεατή.

Στα 3 πρώτα λεπτά του βίντεο μας παρουσιάζει όλες αυτές τις εικόνες που συνηθίζουμε να βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακριβώς για να επισημάνει αυτά τα στερεότυπα, κάτι που προς τιμήν της εξηγεί λεπτομερώς στο υπόλοιπο βίντεο τονίζοντας ότι και η ίδια δεν αποτελεί εξαίρεση.

Δείτε το και πείτε μας την άποψή σας για τα ταξιδιωτικά βίντεο.