Μία από τις μεγαλύτερες συλλογές φωτογραφιών διαφυλάσσεται σε πρώην ορυχείο ασβεστόλιθου


Μία από τις μεγαλύτερες συλλογές φωτογραφιών διαφυλάσσεται σε πρώην ορυχείο ασβεστόλιθου

Βρίσκονται στο Iron Mountain (Πενσιλβανία, Η.Π.Α.), σε μία υπόγεια έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων, μέσα σε ένα πρώην ορυχείο ασβεστόλιθου.
Περίπου 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, σε θερμοκρασία -20 βαθμών Κελσίου και σε ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες, υπάρχουν πάνω από 11 εκατομμύρια ιστορικές εικόνες του αρχείου Bettmann Archive. Η δημιουργία του κλίματος στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων έγινε με την συνδρομή του Henry Willhelm, τον οποίο μπορείτε να δείτε στο video να μας μιλάει με περηφάνια για το έργο του.
Η συλλογή στις παρούσες συνθήκες θα διατηρηθεί τουλάχιστον για 2000 χρόνια.

Η συλλογή Bettmann archive δημιουργήθηκε αρχικά από τον Otto Bettman, ο οποίος έφυγε από την ναζιστική Γερμανία με 15.000 εικόνες σε βαλίτσες για τις Η.Π.Α. Σιγά σιγά η συλλογή εμπλουτίστηκε από εκατομμύρια εικόνες, μέχρι να αποκτηθεί από το Corbis Images το 1995.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Dpreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ψήφισε!

Από ποια εταιρεία είστε ευχαριστημένοι από την πρόσβαση σε δείγματα των προϊόντων της στα καταστήματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις αυτήν τη στιγμή.

Κορυφαία άρθρα

Sorry. No data so far.