Εφαρμογή για ιατρικούς σκοπούς ζητάει να φωτογραφίσουμε τα “κόπρανα” μας


Εφαρμογή για ιατρικούς σκοπούς ζητάει να φωτογραφίσουμε τα “κόπρανα” μας

Ναι καλά διαβάσατε στον τίτλο και όχι μόνο δεν είναι πλάκα αλλά το αίτημα έχει σοβαρό σκοπό.

Η ιατρική εταιρεία Seed ψάχνει να μαζέψει φωτογραφίες ανθρώπινων κοπράνων με σκοπό να συγκεντρώσει τουλάχιστον 100.000 εικόνες.

Οι εικόνες θα τροφοδοτήσουν την μεγαλύτερη βάση δεδομένων του είδους με σκοπό να εκπαιδεύσουν μία νέα εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης AI, αποτέλεσμα της εργασίας ερευνητών του MIT.

Τελικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων που θα διευκολύνει όσους έχουν εντερικά προβλήματα.

Δεν σκεφτόμαστε πάντοτε τα κόπρανα σαν καθημερινά δεδομένα αλλά ως άμεση έξοδο της υγείας των εντέρων μας

δήλωσε ο Ara Katz, συνιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος της  Seed Health στο The Verge.

Η λήψη των φωτογραφικών πρέπει να γίνει με ένα smartphone και την χρήση της σελίδας https://seed.com/poop/, όπου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πατήσει πάνω στο κουμπί #GIVEaSHIT.

Ανάμεσα στα στοιχεία που πρέπει να δώσετε είναι το email σας καθώς και αν “ενεργήστε” το πρωί, το μεσημέρι ή το απόγευμα. Μετά απλά ανεβάζετε την εικόνα των κοπράνων σας. Η τελική εικόνα φτάνει στο λογισμικό αφού έχουν αφαιρεθεί τα metadata της, ώστε να μην φαίνεται ποιος την έστειλε.

Στη συνέχεια 7 γαστρεντερολόγοι θα ελέγξουν μία μία τις φωτογραφίες και θα τις κατηγοριοποιήσουν ανάλογα με το τι φανερώνουν για την υγεία των ανθρώπων, μία διάγνωση που θα είναι διαθέσιμη μαζί με την κάθε εικόνα.

Τα πορίσματα των γιατρών για τα κόπρανα θα βοηθήσουν στην εκπαίδευση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης για να κατανοήσουν τα ίδια πράγματα που βλέπουν οι γιατροί στην εικόνα.

Αρχικά οι ερευνητές εκπαίδευσαν το σύστημα χρησιμοποιώντας “κακά” που είχαν δημουργήσει από πλαστελίνη, λόγω του ότι δεν είχαν φωτογραφίες από αληθινά κόπρανα, μία διαδικασία που όμως τους πήρε πολύ χρόνο.

Τελικά η βάση δεδομένων θα είναι προσβάσιμη σε όλους, ως ένα εργαλείο για ερευνητές.

Εν τω μεταξύ, η ελπίδα είναι να δοθεί η δυνατότητα στους ανθρώπους να αναλάβουν τον έλεγχο της υγείας τους. Ο Hachuel δήλωσε στο The Verge ότι κατασκευάζουν τεχνολογία που βοηθά τα άτομα με χρόνιες διαταραχές του εντέρου να κατανοήσουν καλύτερα τη σχέση μεταξύ του τρόπου ζωής τους και των συμπτωμάτων τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ψήφισε!

Από ποια εταιρεία είστε ευχαριστημένοι από την πρόσβαση σε δείγματα των προϊόντων της στα καταστήματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις αυτήν τη στιγμή.

Κορυφαία άρθρα

Sorry. No data so far.