LG IPS Colorprime Monitor 27EA83-D (Hands-on και small review)


LG IPS Colorprime Monitor 27EA83-D (Hands-on και small review)

Η LG IPS Colorprime Monitor 27EA83-D είναι μία καθαρά φωτογραφική οθόνη, που απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της εικόνας αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφους που θέλουν να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση για την επεξεργασία των εικόνων τους.

Το μέγεθος των 27″ είναι ιδανικό για την επεξεργασία video ή φωτογραφιών και η ανάλυση σκαρφαλώνει στα 2560×1440 pixel. Η τεχνολογία IPS και η απόδοση βάθους χρώματος 10-bit, σε συνδυασμό με την κάλυψη 99% του φάσματος χρωμάτων RGB της Adobe προσφέρει ότι χρειαζόμαστε για να έχουμε σωστή απόδοση χρωμάτων. Επιπλέον η γωνία θέασης των 178 μοιρών, βοηθάει αρκετά για καλύτερη θέαση, ειδικά όταν θέλουμε να προβάλλουμε τις εικόνες μας σε τρίτους. Τέλος να αναφέρουμε ότι η αναλογία εικόνας είναι 16:9, ο αριθμός χρωμάτων 16.7 εκατομμύρια, η αναλογία αντίθεσης 1000:1 και η φωτεινότητα 350 cd/m2.

Μερικά πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της LG 27EA83-D είναι η δυνατότητα κλίσης της κατά 20 μοίρες (5 προς τα κάτω και 15 προς τα πάνω) και η ρύθμιση του ύψους της κατά 10 εκατοστά. Επίσης μπορούμε να την γυρίσουμε κατά 90 μοίρες κάθετα, για την επεξεργασία πορτρέτων, χωρίς όμως να υποστηρίζεται αυτόματη περιστροφή της επιφάνειας εργασίας. Για αυτό το λόγο υπάρχει το λογισμικό fortePivot, το οποίο φορτώνει με την έναρξη του OS και με την χρήση συνδυασμών πλήκτρων μπορούμε από μόνοι μας να ρυθμίσουμε την επιφάνεια εργασίας κατάλληλα.

Όσο αφορά τις υποδοχές που έχει η LG 27EA83-D έχουμε:: μία DVI-D (Dual-Link), μία DisplayPort (1.2), μία HDMI, 3 υποδοχές USB και υποδοχή ακουστικών. Στο πακέτο περιλαμβάνονται τα απαραίτητα καλώδια dual-link DVI, DisplayPort, USB και φυσικά το καλώδιο τροφοδοσίας.

Η χρήση της LG 27EA83-D είναι εξαιρετικά εύκολη. Το menu με την ύπαρξη των κουμπιών αφής είναι αρκετά εύχρηστο στην περιήγηση, ενώ σημαντική είναι η ύπαρξη ελληνικής γλώσσας. Τα προγράμματα που μας δίνονται, όπως το True Color Pro, λογισμικό βαθμονόμησης (calibration) χρωμάτων και το 4-Screen Split το οποίο μας επιτρέπει να χωρίζουμε την οθόνη σε 2,3 ή 4 μέρη για multitasking, είναι καλοδεχούμενα. Σημαντικό είναι ότι το True Color Pro, μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας calibrator (στην περίπτωση μας το Spyder 4). Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε και το calibrator της LG, το οποίο πωλείται ξεχωριστά, και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι με την απόδοση του.

Μας άρεσε

– Η ποιότητα κατασκευής και το ματ φινίρισμα
– Η απόδοση χρωμάτων
– Η δυνατότητα κάθετης χρήσης για επεξεργασία πορτρέτου

Θα θέλαμε

– Σκίαστρο (hood)
– Να γυρίζει η επιφάνεια εργασίας αυτόματα με την περιστροφή της οθόνης από Landscape σε Portrait και αντίθετα

Γενικά η LG IPS Colorprime Monitor 27EA83-D, είναι μία ιδανική οθόνη για χρήση σε εφαρμογές εικόνας, όπως επεξεργασία video και φωτογραφιών και για αυτό άλλωστε απέσπασε το βραβείο Best Photo Monitor στα βραβεία TIPA για το 2013. Χρησιμοποιώντας την τα μάτια μας μείνανε στην θέση τους και είχαμε μία ξεκούραστη εμπειρία ακόμα και μετά αρκετή ώρα απαιτητικής εργασίας. Η απόδοση χρωμάτων είναι εντυπωσιακή. Γενικά η IPS τεχνολογία της LG φαίνεται να αποδίδει εξαιρετικά στην απόδοση χρωμάτων.

Μπορείτε να βρείτε την LG IPS Colorprime Monitor 27EA83-D και στην ελληνική αγορά κοντά στην τιμή των 800 ευρώ.

LG IPS LG IPS Colorprime Monitor 27EA83-D Monito 27EA83-D

LG IPS Colorprime Monitor 27EA83-D

LG IPS Colorprime Monitor 27EA83-D

LG IPS Colorprime Monitor 27EA83-D

LG IPS Colorprime Monitor 27EA83-D

LG IPS Colorprime Monitor 27EA83-D

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Hands on LG LG IPS LG Monitors Reviews
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ψήφισε!

Από ποια εταιρεία είστε ευχαριστημένοι από την πρόσβαση σε δείγματα των προϊόντων της στα καταστήματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις αυτήν τη στιγμή.

Κορυφαία άρθρα

Sorry. No data so far.