Νέος φακός Tokina Cinema AT-X 50-135mm T3.0


Νέος φακός Tokina Cinema AT-X 50-135mm T3.0

Ο Tokina Cinema AT-X 50-135mm T3.0 είναι κατάλληλος για μηχανές με αισθητήρα Super 35mm και θα διατίθεται για PL (Arri και R.E.D) και EF mounts (Canon).

Ο νέος φακός είναι Parfocal, που σημαίνει ότι η εστίαση του δεν μεταβάλλεται κατά την χρήση του δαχτυλιδιού του zoom ενώ έχει μειωθεί κατά πολύ το breathing, δηλαδή η αλλαγή της γωνίας θέασης κατά την αλλαγή του zoom.

O Tokina Cinema AT-X 50-135mm T3.0 αποτελείται από 18 οπτικά στοιχεία (διαθέτει ασφαιρικά και Super-Low Dispersion στοιχεία) σε 14 groups και έχει διάφραγμα 9 λεπίδων.

Φυσικά ως κινηματογραφικός φακός έχει ειδικό δαχτυλίδι για εστίαση και zoom ώστε να κουμπώνουν πάνω συστήματα follow focus, καθώς και δαχτυλίδι διαφραγμάτων για εύκολη αλλαγή του διαφράγματος. Οι ενδείξεις του zoom, της εστίασης και του διαφράγματος βρίσκονται στο πλαϊνό του μέρος για πιο εύκολη ανάγνωση. Η διάμετρος του μπροστινού του μέρους είναι 114mm για τοποθέτηση matte boxes και αξεσουάρ.

O Tokina Cinema AT-X 50-135mm T3.0 ζυγίζει 1.53 κιλά και δέχεται φίλτρα 112mm. Αναμένεται να είναι διαθέσιμος τον Απρίλιο στην τιμή των 4.500 δολαρίων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Zoom
Για μηχανές Super 35mm
Εστιακό μήκος 50-135mm
Μέγιστο διάφραγμα Τ3.0 (f/2.8)
Ελάχιστο διάφραγμα Τ22 (f/22)
Σταθεροποιητής Όχι
Αυτόματη εστίαση Ναι
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 1 μέτρο
Οπτικά στοιχεία 18
Groups 14
Ειδικά στοιχεία ασφαιρικά, super-low dispersion
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 1.53 κιλά
Μήκος 15.9 εκατοστά
Διάμετρος 123mm
Φίλτρο 112mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Kenko-Tokina
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ψήφισε!

Από ποια εταιρεία είστε ευχαριστημένοι από την πρόσβαση σε δείγματα των προϊόντων της στα καταστήματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις αυτήν τη στιγμή.

Κορυφαία άρθρα

Sorry. No data so far.